Räddningspatrullen

Vad gör man med en gammal Western Digital NAS som man tidigare lyckats bricka vid mjukvaruuppdatering? Klart man öppnar upp den i jakten på hårddisken för att se om den senare kan tänkas fungera på egen hand så klart!

Western Digital My Book Live

Hårddisken i sig visade sig vara en tämligen klassisk WD Caviar-disk á 3,5″ med SATA-kopplingar. Därmed gjordes det ett besök på lokala Kjell & Company för att inhandla ett stycke hårddiskkabinett för att sedan kunna koppla till dator med vanlig USB-kontakt.

Hårddiskkabinett

Såhär långt verkar det tveksamt hoppfullt dock. Hårddisken hittas, går att formatera (ibland) och verkar gå att överföra filer till. Långsamt. Mycket långsamt.

Tveksamt långsiktig lösning på det hela alltså. Men om inte annat kan jag nu åtminstone säkerställa en ordentlig radering utav hårddiskens innehåll, så att jag med gott samvete kan överlämna den för återvinning om inget annat.

Om inte annat fick jag ju åtminstone roa mig med lite tekniskt pillande en dag eller två. En egen form av underhållning…

4 svar

  1. Om du ska lämna den till återvinning rekommenderas ett antal borrade hål rakt igenom hårddisken. Mjukvaruradering är inget att lita på.

    1. Känner mig hyfsat trygg i de varianter utav mjukvaruradering som macOS erbjuder, allra helst sett till vad som tidigare har lagrats på disken. Inga större eller mindre hemligheter kort och gott.

  2. Christian

    En redig sving med hammare är en rolig och effektiv metod annars 😉

    1. Hammare har jag ju goda erfarenheter kring med, så det blir säkert en bra plan C! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.