Tankar om 2017

Lika självklart som att 2016 skall sammanfattas så bör det väl författas ett inlägg om förväntningarna kring 2017? Det hör väl lite ihop så att säga.

Vissa delar kring detta är väl mer självklara än andra, så som att längtan och förväntan kring kommande förlossning står tveklöst högst på alla listor om det kommande året. Få saker är väl så livsomvälvande som en förlossning?

Om vi bortser från allt vad kommande barn har att medföra så finns det väl ett och annat ytterligare jag ser fram emot det kommande året, på ett eller annat plan. Så vi betar väl av några större punkter såhär bland de första timmarna utav 2017.

Familjelivet

Föga förvånande som sagt så är detta den första punkten, en stor händelse kring året är att vi går från att vara tre till att bli fyra i vår familj. Lilla Grynet är beräknat att dyka upp nu under januari och vi hoppas och tror på en stark liten tjej med mycket egen vilja, på gott och ont.

Givetvis hoppas jag att alla möjligheterna finns för att någorlunda väl kunna kombinera familjelivet med jobbet på ett bättre sätt än jag tidigare har gjort och så småningom, så ser jag även väldigt mycket fram emot att kunna få hemmatid som lattepappa på heltid!

Jobbet

Naturlig fortsättning på detta är väl då just jobbet? Att antingen kunna hitta någon ny form av trivsel i yrket eller för all del, att möjligheterna för att finna en ny karriär öppnar sig. Jag är mycket öppet för vilket som i dagsläget, den saken är mycket säker!

Ekonomin

Från jobb är väl steget lika fullt naturligt vidare till ekonomin, vår hushållsekonomi, som åtminstone bör hålla sig på en någorlunda stabil nivå under året som komma skall. Visserligen kommer vi ha en hel del mindre att röra oss med per månad jämfört med tidigare, men detta är ändock långt mycket bättre än jag tidigare haft.

Bara det faktum att jag numera har någon form av sparande till såväl buffert som privat pension och ett aktiesparande vid sidan av, det är något helt nytt i mitt vuxna liv!

Fritiden

Som jag berörde här ovan så har jag gått och skaffat mig ett nytt intresse såhär på äldre dar, aktiesparande. Framtiden får väl utvisa hur klokt hela den grejen är, men ärligt talat känns sparande så mycket bättre för egen del med den risken som aktier innebär.

Potentialen kring att låta pengarna växa framöver känns spännande och aktier och aktiemarknaden överlag har fångat mitt intresse ganska ordentligt på sistone. Allt tack vare podcasten #PrataPengar. Mer av detta vill jag lära mig om under kommande år!

Andra fritidsintressen som foto & film har väl haft någon slags sparlåga den senaste tiden, allra helst fotograferandet som varit långt ifrån något slags inspirerande och konstnärligt utan istället fokuserat mer kring ren produktion till blogginlägg och dylikt. Återstår att se vad som händer med detta när det så småningom vankas barnvagnspromenader i ur och skur. Kanske en återupplivning under 2017?

Bloggen

Slutligen är ju då frågan, vad händer med bloggen under 2017?

I dagsläget har jag väl inga våldsamt konkreta planer, utöver att fortsätta försöka få till något produktlån hit och dit, skriva av mig kring jobb och karriär (?) samt pladdra på om mina tekniska intressen. Lite sådär fortsätta så som 2016 varit kort och gott.

Om det är någon tanke jag har, så är det väl att utveckla hela grejen med rörlig bild mer. Precis sådär som alla andra verkar vilja göra. YouTube är det senaste inte så heta under 2017?

Risken överlag, det är väl dock att bloggen tar en ny liten skepnad som blir formad av det lilla liv vi väntar till oss i januari och att växelfel och arbetstider blir utbytt mot bajsblöjor och sömnlöshet?

Återstår att se helt enkelt!

Slutligen

För att avrunda hela det här långa inlägget vill jag tacka alla er som hängt med här på bloggen under 2016, jag hoppas ni fortsätter hänga här lite av och till under 2017 och har ni några konkreta förslag åt något håll, hör gärna av er!

Gott nytt år, god fortsättning och välkommen 2017!

Ett svar

  1. Låter ändå som att du kommer ha dina fiskar varma under året! 🙂 YouTube är nästa grej, det ska jag köra hårdare med 2017!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.