Gör det själv!

Okej, min inre snåljåp gav kanske inte helt upp trots måndagsexemplaret från Kjell & Co. Som de bytte in och återbetalade för utan protester bör tilläggas.

Detta snålköp blev dock inte det sista eftersom jag inte är våldsamt sugen på att lägga 1500+ kr på en LED-panel av mer professionellt snitt som videobelysning. Måste ju gå att komma undan billigare än så liksom!

Lösningen? Det nedan kanske?

LED-strålkastare 20W
LED-strålkastare á 20W från Clas Ohlson

Tanken på att köpa in någorlunda vettigt prissatta arbetslampor och använda för belysning har slagit mig förut och dessa LED-strålkastare hos Clas Ohlson går på rimliga 249 kr/st, varpå de alltså går in under kategorin vettigt prissatt.

Nu återstår bara problemet att montera dessa på något vettigt sätt, eftersom sladden faktiskt är precis så kort som man ser på bilden, om inte än kortare då.

LED-strålkastare 20W
LED-strålkastare á 20W från Clas Ohlson

I övrigt verkar de ganska lovande rent ljusmässigt, även om det kommer bli visst projekt att undvika brutala skuggor bakom. Delvis därför jag slog till på två st strålkastare direkt.

Näst ut på detta gör-det-själv-projekt blir alltså att hitta något finurligt vis att montera strålkastarna på, lösa problemet med den korta sladden och sedan köra lite provinspelningar. Lämpligtvis blir det vid ett tillfälle när jag inte varit uppe tidigt två dagar i rad. En behöver ju inte skrämma slag på tittarna hur som helst liksom.

Sen är ju frågan, kommer min snålhet att bedra visheten igen genom detta? Borde jag bara ge upp och skaffa mig en riktig LED-panel anpassad för ändamålet och därmed bespara mig en himla massa slit och experimenterande?

10 svar

 1. Alltså. Två sådana LED-lampor för 249:-/st? Antar att man behöver nåt stativfäste också eller hur löser du det? Jag menar, för den pengen kan jag leva med hårda skuggor, vilka kan elimineras med just köpet av två.

  1. Det finns ett skruvhål anpassat för väggmontering som passar 1/4″-skruven på vanliga stativ. Måste bara hitta en lösning på mutter för att säkerställa att lamporna sitter stadigt. Sen är det nog lovande! 🙂

   1. Har ju i och för sig bara ett stativ och ett trasigt, men nästan värt ett försök.

    1. Har en liten plan om att försöka ordna så att båda kan monteras på en skena som i sin tur monteras på ett stativ, istället för två. Frågan är bara hur jag skall lösa det praktiska?

     1. Spännande. 🙂

 2. Hur gick det här tillslut? 🙂

  1. Jodå. De ligger fint och väntar på tid/ork/lust/motivation. 😉

   1. Haha okej! Funderar på att skaffa en lampa men kanske behöver två för att undvika för skarpa skuggningar. Men då behöver jag ju två stativ också. Jaja, behöver ju inte bli snordyrt eftersom stativen ändå ska stå hemma och damma. Hm.

    1. Potentialen finns solklart i denna lösning, allra helst om man kan ordna enkel softbox till den med. Ett tips i så fall är att välja byggbelysning där stativ ingår, kostar ju inte våldsamt mycket mer!

 3. Tror ju inte att det behövs så våldsamt mycket belysning heller, oftast filmar man ju inte i beckmörker heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.