Söndagsinspiration?

Som sådär sist i hela vida världen så upptäckte jag nu i somras det här med podcast eller poddar, om man så vill. Jag vet, jag är sjukt efter på den här bollen och jag är okej med det!

Hur som helst, det hela började med Fotosidan poddradio, eskalerade lite via 99mac poddradio och En podd om teknik för att nu ha spårat ur lite med Framgångspodden, Adam och Kompani och Matsamtalet. Ändå räcker det inte. Inte när man lyssnar på det under tiden man jobbar. Det finns liksom fler arbetstimmar än timmar med poddradio.

Därför behöver jag nu tips av er, kära läsare! Tips på fler poddar värdiga att prenumera på för att tillfredställa mitt nyfunna behov av ”pratradio” på jobbet!

Kriterier som går bort är allt producerat av SVT/Sveriges Radio samt sport. Annars är det mesta av intresse att prova om inte annat. Så! Tips och förslag?

Någon..?

6 svar

 1. P3 dokumentär är sjukt bra! Det enda bra sveriges radio har gjort. Ge det en chans så tror jag du blir fast! Fruktansvärt välproducerat! Sen rekomenderar jag ”spår” och ”serial” som är riktigt bra kriminal poddat där dom följer ett fall över många avsnitt. Sen lyssnar jag även på många ”stuff” podcaster för att öka på mina på spåret kunskaper. ”Stuff you should know”, ”stuff you misses in history class” ”stuff to blows your mind” och ”stuff they dont want you to know”. Sendan lyssnar jag även på ”techstuff” som också är riktigt intressant. Och som förströelse lyssnar jag på filip och fredrik samt alex o sigge. TWIT nätverket har också många bra teknik poddar som jag lyssnar på men inte lika slaviskt som dom andra. Typ twit photo, all about the gear (som jag tror du skulle gilla som har en tendens att byta fotoutrustinng lite tätare än gemene man ? ) Finns massa gött där ute!

  1. Mnja! Jag håller mig nog borta från SR av principskäl även fortsatt. Värt att missa 😉

   ”Stuff”-poddar däremot, det låter sjukt intressant och definitivt något att kolla upp! Gör knappast ont att bli lite klyftigare sådär utan vidare ansträngning.

   För övrigt har jag inte bytt kamerahus på över ett år nu! Hur länge som helst :p

 2. Lotta Tväråna

  Håller med ovanstående om P3 Dokumentär, och lägger till Sommar/Vinter i P1.
  Utanför SR-Sfären så har jag fastnat i Rättegångspodden, intressanta sammanställningar av uppmärksammade fall med massvis av autentiskt material från förhör, rättegångar med mera. Parpodden är också bra, en oerhört utlämnande pod med Ola och Linda Lustig samt deras parterapeut.
  Välkommen till pod-träsket!

  1. Rättegångspodden låter allt mer lockande och lite lagom nördigt sådär! Blir nog en provlyssning av den och Parpodden när tillfälle ges! 🙂

   1. Lotta Tväråna

    Missa då inte avsnittet med ”Dr. Brasa”, fantastiskt ljugande i rättssalen, som är uppenbart för precis alla! ?

    1. Vilket fängslande avsnitt! ? Bra introduktion också, även om det var lite udda klippt ibland. Anar ett växande beroende av den här podden! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.