Årets Apple *gate

Ingen ny iPhone utan någon form av mer eller mindre framtvingad skandal va? Vi minns såväl antennagate som bendgate från tidigare år. iPhone 4 samt iPhone 6 respektive om jag inte minns helt galet?

Årets försök tycks bli hastigheten på lagringsutrymme, åtminstone enligt nedanstående video då.

Visst, det är väl sådär genomtänkt att dela vidare något sådant här och egentligen skäms jag lite inombords. Ändå går det inte att låta bli? Inte för att jag lägger något värde alls i detta, men ändå.

Kontentan, för er som inte orkar se hela klippet, är att de iPhone 7/7 Plus med lagringsutrymme på 32 GB har ett internminne som är långsammare i skrivhastighet än de med 256 GB internminne. I rena siffror ganska mycket långsammare faktiskt, på skrivhastigheten alltså. D.v.s. hur snabbt något sparas ner i minnet.

I praktiken handlar det om drygt en minuts skillnad för att överföra ett drygt 4 GB stort filmklipp från dator till telefon. Mycket? Jag vet inte riktigt jag. Kan inte känna någon våldsam ångest faktiskt.

Jag inser risken i att bli avfärdad som Apple-fanboy kring detta, men jag kan tycka att det är en smula fånigt faktiskt. Det är inte direkt så att detta påverkar praktisk användning utav enheten, att lagring utav foton och filmklipp du tar med kameran inte skrivs fort nog.

Nåväl. Vi får väl se om detta utvecklar sig till någon fullskalig skandal eller ej. Så länge min telefon inte tar eld är jag nog ändå fasligt nöjd med min. Den gör vad den ska och det dessutom med en batterilivslängd jag nog aldrig skådat förr på någon av mina enheter.

Men vi tar väl mer om mina tre veckor med iPhone 7 Plus i ett helt separat inlägg va? För att jag ska ha något mer att skriva om här i gråvädret..?

2 svar

 1. Christian

  Utan att ha sett videon så kan jag ju känna att skrivhastighet till telefonens minne är ganska oväsentligt, om man som du skriver, inte märker några bromsklossar i vardagsanvändningen. Jag tror att det är en ytterst liten del som faktiskt sitter och lägger in filmer eller synkar musik med Itunes till sin telefon idag. Utan de flesta använder säkert någon form av streamingtjänst till vad man nu tittar/lyssnar på.

  1. Jag envisas visserligen med att lägga över mitt musikbibliotek på telefonen, vilket jag ändå extremt sällan lyssnar på sen när det väl ligger där…

   Vi har ändå nått till en hyfsat bra lägstanivå på skrivhastigheten i moderna enheter, att det inte påverkar 95% av alla användare och allra helst inte den typen av användare som köper sig en enhet med minsta möjliga lagringsutrymme.

   Känns mest som ett sådär lagom segt försök att få lite uppmärksamhet kring videon, vilket uppenbarligen lyckas eftersom jag bland säkert många andra länkar in den… :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.