Nytt och fräscht

Såhär när leveransen utav min iPhone äntligen tycks närma sig med rask takt så kommer ju den uråldriga frågan vi alltid ställer oss, ställa in som ny iPhone eller återställa från backup?

Jag ser tveklöst fördelar i båda metoderna, känslan av en helt ny, fräsch enhet fri från alla mer eller mindre nödvändiga appar är ju bra svårslagen, att få installera saker och ting i godan ro när behoven uppstår.

Samtidigt vore det ju även bra smidigt att bara kunna fortsätta där jag lämnar av med min gamla iPhone 6. Bara ha allt på plats, redo för att användas direkt och med minimalaste möjliga tid från uppackning till vardag.

Tidigare har jag alltid använt mig utav ny och fräsch-metoden utan direkta undantag, men det vore kanske smidigt att omvärdera detta i år?

Hur gör ni, kära bloggläsare? Ny och fräsch eller återställd från backup?

Kategori:

,

4 svar

  1. Jag har alltid kört med återställning från backup, ofta har man ju det man behöver och kanske inte så himla mycket extra skit. Det man då kan göra är väl att gå igenom apparna och ta bort såna som bara blivit liggande på sida tre i en mapp.

    1. Får bli det nu faktiskt, bara byta fysisk enhet och köra vidare på det beprövade konceptet liksom!

  2. Jag vill nog helst ha nytt och fräscht men vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Min S7 Edge måste in och repareras så då funderar jag just på det. Att köra en backup och slippa allt trams med att ange lösenord i varenda app… alltså, det var nog avgörande tror jag. Backup är grejen.

    1. På en sådan grej skulle jag nog också föredra backup alla dagar i veckan, när det är en tillfällig paus från sin pacemaker sådär. Minsta möjliga jobb för att komma igång igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.