Välplacerat

Vi kör ett litet lätt hyllningsinlägg såhär mitt i mixen va? För det är hög tid att (återigen?) hylla den nytta man har av en vettig hållare för telefonen i bilen!

Brodit telefonhållare

Personligen har jag i många år kört med hållare signerat Brodit och som kommer i två delar, en del anpassad specifikt för din bilmodell och en del specifikt anpassad för din telefon. Inte särskilt flexibelt men däremot desto bättre väl monterat och klart. Dessutom är de bra rappa på att ta fram nya telefonhållare för i stort sett varenda enhet som kommer ut på marknaden.

För egen del har jag i stort sett alltid min telefon monterad tjusigt på panelen, till höger om ratten för att enkelt nå den samt kunna använda den för navigation när så önskas. Till detta kan jag koppla telefonen antingen via blåtand eller sladd till bilens egna mediasystem.

Fördelen med hållaren är givetvis att telefonen sitter som gjuten, att hållaren sitter som gjuten och att den inte sitter i vägen för synfältet genom frontrutan. Nackdelen som sagt att den är tämligen oflexibel eftersom telefonhållardelen måste bytas ut varje gång man byter telefon. Dessbättre är detta inte värre än att lossa en skruv, byta telefonhållaren och fästa skruven igen.

Brodit lär fortsätta få förtroendet för att hålla min telefon i bilen under överskådlig tid framöver, även när jag byter telefon och så småningom även bil.

Hur gör ni, kära läsare? Hur förvarar ni er närmaste mobila enhet under bilfärder?

2 svar

  1. Christian

    Att ha telefonen på vettigt sätt under resan borde ju vara självklart. I min Skoda så finns det ett fack som tydligen ska erbjuda bättre mobilteckning via yttre antenn. Men jag har inte riktigt anammat det då jag gärna vill kunna slänga en blicka på telefonens skärm om det skulle vara nåt viktigt som händer. Vi kör med var sin https://www.kenu.com/products/airframe?sku=AF1-GR-E Mycket smidigt just att man slipper byta någon del om man skulle byta telefon, bara att klämma fast luren.

    1. Spännande lösning med ett särskilt fack för telefonen. Tanken var säkert god men brister ju i att telefonerna nu är så mycket mer än att bara ringa med. Använder ju mestadels min koppling till bilen för att spela musik eller poddar, navigera och eventuellt, av och till, svara på något sporadiskt samtal och vid åtminstone de två förstnämnda fallen underlättar det ju betydligt om skärmen syns.

      Grunkan ni använder såg faktiskt riktigt trevlig och stilren ut måste jag säga. Kanske får övervägas till nästa bil, beroende på hur bra lösningar Brodit har då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.