Nätt liten trollslända

Mitt intresse för välljud har diskuterats här på bloggen tidigare, mestadels i formen utav hörlurar och mina ständiga inköp på den fronten. Sedan ett bra tag tillbaka nu, så kör jag med Bowers & Wilkins P7 som primär avnjutningsutrustning här hemma, ett par hörlurar som låter något så alldeles otroligt bra bara för sig.

Bra har dock alltid potentialen att bli bättre, så därför hälsade jag igår kväll på hos lokala Hi-Fi klubben för att diskutera ämnet DAC en smula. Något som slutade i att jag fick låna med en sådan här grunka hem, en Audioquest Dragonfly av lite äldre generation, för att helt enkelt kunna testa denna tillsammans med befintlig utrustning för att se om någon skillnad går att höra.

Audioquest Dragonfly

Bortsett från att den är sjukt läcker och att trollsländan dessutom lyser upp i tjusiga färger så vet jag nog inte direkt om jag kan höra enorm skillnad jämfört med att köra hörlurarna direkt ut från kontakten bakpå min iMac. Visst finns det fler nyanser av ljud, ett mer tydlig mellanregister, men tusan vet om det är värt att spendera pengarna på att få fram detta?

Risken är väl att ju längre tid jag spenderar med att lyssna på musik med denna grunka kopplad, desto mer ”nödvändig” blir den i min dagliga utrustning. Det är nog bra tur den är på relativt kort lån och skall tillbaka first thing i morgon igen. Fast tills dess så skall jag allt leka mer med den!

3 svar

  1. Markus

    Tycker att det blev en enorm skillnad med DAC jämfört med hörlursutgången på min iMac. Min är i och för sig rätt gammal, så det kanske sitter bättre komponenter i nyare iMac.

    Kör för övrigt HRT Music Streamer II, Matrix M-stage och AKG K701. Har några år på nacken nu, men låter väldigt öppet och luftigt, vilket passar mig.

    1. Ju mer jag lyssnar, desto mer skillnad hör jag. Men det är samtidigt väldigt stor skillnad i vilken typ av musik man spelar också, vissa stilar hörs ingen skillnad alls och i andra är det märkbar skillnad, märkbart mycket mer ljud så att säga. Min iMac är inte heller av absolut senaste modell, inköpt hösten 2013, men jag tycker nog ändå den spelar väl nog från start faktiskt, i varje fall tillsammans med B&W P7.

  2. […] AKG-lurar ur ett lite lägre segment än de B&W P7 som jag nämner i klipp såväl som i det tidigare inlägget. Med dessa lurar märks det en klar och tydlig skillnad i ljudbilden jämfört med ordinarie 3.5 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.