Tillfälligt besök

Samsung Galaxy S7 Edge

Nytt tillfälligt besök här i testlabbet, d.v.s. i mina händer och fickor, Samsung Galaxy S7 Edge i läckert guldig färg som fick min älskade fästmö att hävda äganderätten direkt…

I två veckor så har jag denna skönhet på besök tack vare Samsung Sverige och under den tiden tänkte jag sätta den på hårt prov i vardagens vedermödor. Eller något. Det låter bra så va..?

Hur som helst så är första intrycket riktigt positivt även om den rundade skärmen lurat mig att ta upp enheten felvänd minst en gång.

Mer om ämnet, det kommer framöver, så håll i er!

5 svar

 1. Ja, edgen retar mig ibland när jag kommer åt saker jag inte vill komma åt och själva funktionaliteten är inget jag använder frekvent (än). Men den är snygg. Den snyggaste mobilen jag ägt. Så det väger så klart upp, plus att det mesta fungerar och flyter på. Visst, jag kan fortfarande tycka att vissa appar är snyggare på iOS men det är ju inte Samsungs fel. 🙂

  …men kameran är en riktig killer. Alltså, hysteriskt bra och RAW-läge direkt i fickan är ju guld!

  Undrar om Samsung är sugna på att låta mig testa en trådlös laddstation… 😉

  1. Har faktiskt inte fått fart på RAW-läget här än. Kan det vara för att jag inte har något minneskort installerat tro? Behöver undersökas…

   I övrigt håller jag lätt med om designen. Sjukt läcker! Och vad gäller laddstationen, så är det väl bara till att ställa frågan… 😉

   1. RAW-läget kör du genom att i kameran välja LÄGE > Pro, även om du kör utan minneskort. Då sparas bilderna ner både i vanligt jpeg-format men också DNG-format. Dock, du ser bara DNG-filerna via filhanterarappen men kan inte göra något med dem. Det finns inga program out of the box i telefonen som hanterar RAW-formatet nämligen. Har iofs inte testat Lightroom eller Photoshop Express för ändamålet men… ja, RAW har du nog bara riktig glädje av om du drar in dem på en dator och meckar med dem där.

    Fortfarande – gudomligt att kunna få RAW-material med sig hem från en vanlig sväng där mobilen varit enda kamera.

    1. Ah! Klassiskt fall av handhavandefel alltså…

     Kan nu dock konstatera att Snapseed kan hantera RAW-filerna fint, så det kan jag tipsa om!

     1. Ah, sådärja! Vad fint! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.