Skillnad på säljare och säljare…

Det är alltid en intressant upplevelse att besöka bilhandlare, om inte annat bara så för att se vad för slags bemötande man får från säljarna som jobbar hos handlaren. Det är milt sagt väldigt stor skillnad i framförallt det intresse man bemöts utav vilket jag även reflekterade över för dryga två år sedan, när det var dags att skaffa privatleasing.

Dagens lilla runda i staden handlade egentligen mer om att få chansen att dregla lite över nya BMW M2 som finns i ett exemplar hos lokala handlaren här i stan, Autowåx. Men när vi ändå var på plats och dreglat klart, druckit en skvätt automatkaffe så kunde jag ju inte låta bli att provköra en bil som finns med i tankarna kring nästa leasingobjekt, BMW 3-serie. Dagens lånebil var en BMW 320d xDrive, men vi får väl se vad som erbjuds om sådär ett år när det börjar bli mer aktuellt…

BMW 320d F31

Utan större protester så fick jag ta mig en testrunda utav vår uppvaktande säljare, trots att jag var ganska tydlig med att det dröjer ett tag till innan det blir aktuellt med kontrakt. Inte direkt någon större hets om att bilen skulle vara tillbaka innan vi ens lämnat parkeringen heller. Lite sådär så som man vill bli bemött…

Kort sagt så ligger denna 3-serie helt klart kvar på listan över potentiella kandidater, förutsatt att alternativet med privatleasing fortsätter finnas då d.v.s. Riktigt trevlig på alla tänkbara sätt och vis, lite lagom stor och för min del gör det absolut inget att det är diesel heller, även om skatten är lite otrevligt hög med sina 2041 kr! Att bilen dessutom var utrustad med automatlåda gjorde mig lite glad, för det är något jag kan sakna ibland!

Nåväl. Efter att ha lämnat åter denna pärla fortsatte jag och den än mer bilnördiga kollegan upp till lokala Mercedes-Benz återförsäljaren för att spana in vad de hade att erbjuda. Dels i formen av leksaker att dregla över, dels för att spana in B-klass en smula, en annan potentiell kandidat.

Efter en stunds drivande i lokalerna med provsittande av ett och annat fordon så fick jag själv uppsöka säljare för att efterfråga provkörning. Ordinarie lånebil av aktuell årsmodell var redan ute på ordentlig provkörning, vilket var lite otur. Istället roddade man lite lojt fram en bättre (?) begagnad B-klass av årsmodell 2014 för en kort tur i utbyte mot körkort.

Mercedes-Benz B-klass

B-klassen diskvalificerade sig dock tämligen ordentligt och levererade som bäst en märklig körupplevelse. Visserligen är jag ganska färgad utav körglada BMW men detta var inte imponerande, varken säljare eller bil. När jag körde A-klassen för två år sedan var jag djupt imponerad utav den som bil och hyfsat utav Veho Bil som återförsäljare. Nu är snarare både återförsäljare som bil lite borta från listan utav intressanta objekt…

Listan över provkörda och intressanta bilar är än så länge enligt följande:

 • Mini Cooper Clubman
 • BMW 2-serie Active Tourer
 • BMW 3-serie

Provkörda men inte intressanta bilar:

 • Mercedes-Benz B-klass

Ännu inte provkörda men intressanta bilar:

 • Audi A4
 • VW Golf Kombi
 • Skoda?
 • Fler tips..?

Det är som sagt bra tur att bilbyte ligger drygt ett och ett halvt år bort än så länge. Det finns mycket att göra, många kalkylark att konstruera och studera, många bilar att provköra och vissa att provköra igen. Många tankar och enorm beslutsångest att avnjuta.

Men det är ju faktiskt rätt skôj ändå..!

12 svar

 1. Håller BMW och Mercedes fortfarande på med att erbjuda priser till tjänstebilsförare som privatkunder bara kan drömma om? Så gjorde man i alla fall för ett par år sedan, vilket känns bedrövligt för egen del. Vill inte lägga mina skattade pengar på att subventionera andras tjänstebilar.

  1. Inte en susning…

 2. Janne Hansson

  Det är en rolig sysselsättning att fundera, titta och prova på olika bilar som kan bli aktuella. Är nu inne på min andra skoda Octavia, denna gång en Scout, och jag är mycket nöjd och kan rekommendera den och även den nya Superben som jag provat.. Innan jag slog till på denna bil så kikade jag även på en BMW 2-serie familjebussliknande sak ( 218d ) med automat och den var överraskande trevlig trots framhjulsdrift. Lycka till med dina funderingar. 🙂

  1. Skoda ligger tveklöst med bland intressanta alternativ, den saken är säker. Lite motvillig till handlaren dock, men även de skall få en ny chans att göra ett gott intryck! 🙂

   1. Christian

    Prata med Joakim på Skoda i Örebro annars, där har jag fått väldigt bra kontakt! 🙂

    1. Inte en omöjlighet. Händer ju att vi passerar nämnda ort en och annan gång… 😉

 3. Daniel Hellman

  Har du också fått en lapp om att BMW felaktigt har glömt att debitera försäkringskostnad samt en faktura på din 1-serie? Jag köpte ungefär samtidigt som dig och vill minnas att försäkringen ingick under leasingperioden på 36 månader på den aktuella kampanjen sommaren 2014..

  1. Inte fått något sådant än i varje fall. Jag tecknade i juni 2014 och då skulle försäkring ingå hela leasingperioden.

   1. Daniel Hellman

    Köpte på exakt samma kampanj jag med. Men under min semester hade ett brev i postlådan innehållande faktura och att de hade glömt att debitera mig för kostnaden sedan 2014 kommit… men att jag från nu skulle börja betala. Låter jättekonstigt. Kampanjen gällde under sommaren fram till 31 augusti 2014. Får hoppas att du klarar dig för något måste ha blivit fel här.

    1. Bara att bestrida och slå tillbaka. Inte okej beteende!

     Om du vill får du gärna mejla mig en bild på brevet de skickade? Mejla den till joakim[snabelkringla]ewenson.se om du vill.

     1. Daniel Hellman

      Det ska jag göra. Kom precis hem från utlandet och såg brevet igår kväll. Har haft fullt upp idag och jobbar hela dagen imorgon. Men ska verkligen försöka kontakta dem så snart jag kan. Skickar en bild på brevet till dig via mail.

     2. Håll mig gärna uppdaterad, är högst nyfiken på hur det hela slutar..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.