Överlöpare

Tanken har slagit mig många gånger förr, den kommer slå mig många gånger framöver, men här kör vi ett varv av det hela, bara för att. I vanlig god ordning så handlar det givetvis om framtida val utav mobiltelefon. I år är det ju nämligen så att jag tänkt mig byta telefon igen. Från min iPhone 6 till något nytt.

Fram tills dess att Samsung presenterade sin Galaxy S7 så var det väl egentligen inte någon större fråga om att nästa telefon skulle bli en iPhone även den. Varför ändra på ett ganska vinnande koncept liksom?!

Sen var ju Samsung bara så tvungna att faktiskt göra en telefon som tilltalar mig, trots att den saknar USB-C. Varför var de tvungna att göra så? Inte heller hjälpte det direkt att nästan lika Apple-fanboyiga Dryden skiftade till en S7 Edge och dessutom verkar nöjd (?) med bytet.

Samsung Galaxy S7

Nyligen så fick jag dessutom ut just en Samsung Galaxy S7 för att testköra som arbetsverktyg i lokförartjänsten, vilket inte direkt minskat ha-begäret efter en egen. Snarare har jag haft svårt att lägga ifrån mig tjänstetelefonen och rent av brutit mot min egna princip om att ha den avstängd när jag är ledig. Inte okej.

Tyvärr (?) så är den ju förbannat trevlig att hålla i, att använda (med Google Nu startskärm…) och att ta bilder med, som jag nämnde i föregående inlägg. Bättre bilder än min nuvarande iPhone 6 tar, utan någon större ansträngning.

Det som hindrar ett omedelbart eller rent av nyss inträffat byte är dels min kloka fästmö som försöker få mig att tänka till, dels det hon försöker få mig att tänka till om, att jag är ganska djupt insyltad i Apples ekosystem komplett med Apple Watch och allt. Jag har ju ett ytterst välfungerande litet Apple-hem där (nästan) alla enheter passar väl ihop med varandra.

Ändå kan jag inte låta bli att på allvar överväga ett inköp av S7 Edge och låta såväl iPhone 6 som Apple Watch hamna på blocket. Snarare så har jag svårt för att inte göra det nyss eller gärna lite dessförinnan.

Kommer jag ångra mig..?

4 svar

  1. Japp, jag är nöjd. Mycket nöjd, men så klart med några undantag. Jag saknar nästan Airdrop (som jag skällde ut för ett år sedan när skiten inte fungerade) och Bildströmmen. Just Bildströmmen var en liten länk mellan mig och familjen på annat håll i landet och visst kan jag flytta över allt till Google Foto men den är inte i närheten så smidig som Apples variant. I övrigt så saknar jag inte så mycket. Ekosystemet av appar är lugnt, tjänsterna fungerar lika bra eller bättre på Android och så framförallt kameran. Kameran! Edges största fördel är helt klart batteriet, blir dock inte helt vän med kanterna alla gånger som jag kommer åt lite för lätt.

    Kontenta; en väldigt bra telefon i ett väldigt bra fickvänligt format med några småsaker att bli vansinnig på. 🙂

  2. Jag ska väl även tillägga att jag av-Appleifierat mig under ett par års tid nu. iPad bort, AppleTV bort, iPhone bort. Inte så att de fungerat dåligt på något sätt, jag tappade helt enkelt bara användningsområdena för dem så då fick de landa på Köp&Sälj-sidor istället. De enda prylarna som återstår är min Airport Extreme (och det blir ingen ny sådan när den här kastar in, gaaaanska överprissatt om du frågar mig) och min Macbook. Och Macbooken är den jag håller allra mest kär.

    1. Har du smart-tv eller har du valt annan lösning motsvarande AppleTV inkopplad?

      1. Japp, smart-TV och en PS4:a. Måste säga att smart-TV:n är ganska dum. Det enda som körs frekvent är Youtube och Netflix och gränssnittet är ganska segt. Finns även Twitterfunktioner och grejs men… äh, orka. Kör hellre Youtube och Netflix på PS4:an. Men primärt skönt att slippa ytterligare en box i bänken. Nu står bara PS4:an där och ärligt talat, jag skulle klara mig utan den också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.