Det är kameran som gör det

Har inte alla fotografer någon gång fått höra kommentaren och frågeställningen om vad för kamera det är man använder? Som att allt i en bra bild handlar om kameran?

Sony RX100 III

Detta är min Sony RX100 III, en kompetent kompaktkamera á 20 megapixel som utan besvär får plats i jackfickan. En smidig följeslagare i vardagen när även det spegellösa systemet är lite för stort och tungt.

Knappast ett värdigt alternativ för något ens minsta seriöst? Det är ju bara en kompaktkamera..?

Farfar Ewenson

Farmor Ewenson
Tja, ganska hyfsade porträtt skulle jag säga? Kära mor & far fick bli mer eller mindre frivilliga offer vid gårdagens fikastund på Rosteriet. Överförda från kameran direkt till telefonen vis wi-fi och sedan piffade i appen VSCO. Uppladdade sedan via telefonen och WordPress-appen.

Det är kameran som gör det? Eller ja, kameran och kreativa filter…

2 svar

  1. En bra fotograf + en dålig kamera ger ofta bättre resultat än en dålig fotograf + en bra kamera. Jag som är en bättre fotograf än många andra kräver en kamera som svarar mot mina krav, dessutom vill jag att kameran ska ge mig lite utmaningar. Don efter person skulle nog vara mitt råd. Min erfarenhet är dock att objektivet har väldigt stor betydelse och mina kamerabyten har alltid getts mig bättre bilder.
    //Dan

  2. Lite tjurigt konstaterade jag – när jag förra året uppgraderade antika och välförtjänt pensionerade Canon 400D – att det idag inte behövs minsta kunskap om fotografering för att medelst en halvvettig dslr få riktigt schysst resultat även på ”gröna läget” 🙂 att däremot få kameran gå med att att låta mig själv styra, det blev till att lusläsa manual minsann! Nu är jag inget annat än glad amatör, en såndär som inte lärt mig särskilt mycket om efterbehandling och som tycker att ett välkomponerat och hjärtligt motiv är värt mer än tonårsbokeh och photoshop så jag kanske inte är ”tillåten” att uttala mig, men… det är med illa dold avundsjuka jag noterar allt fler fullformatare med L-objektiv (jo, jag är Canon-frälst) bland turisterna. Och jo, det är många gröna lägen och autofokus som gäller… men det blir ju som sagt fina foton av det också! Om än det är som att Formel 1 med egen chaufför ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.