Snabbkoll

Fördelen med skärmar av typen AMOLED, man kan ha spännande funktioner som denna snabbkollsvy. Den aktuella skärmtypen tänder nämligen endast de pixlar som faktiskt krävs för att belysa aktuell text som i bilden ovan.

Detta innebär att man kan ha exempelvis denna snabbkollsskärm igång utan att det drar våldsamt mycket batteri. Åtminstone i teorin.

Själv är jag inte helt överens med funktionen, även om jag tycker att den har sina fördelar. Dock är den oftast helt avstängd, efter att jag väl lärt mig hur man gjorde för att stänga av den.

Batteritiden på Lumia 950 för övrigt, den har förbättrats kraftigt sedan jag senast vidrörde ämnet. Mer om detta vid ett senare tillfälle!

7 svar

 1. Det där med Always on är något jag spanat lite mer på nu när S7 släpptes och framförallt överjävligt läckra Edge. Är det nu, efter sju-åtta år, som jag lämnar iOS en sväng?

  1. Själva grundidén med always on gillar jag skarpt, under förutsättning att det inte drar för mycket batteri då. Sjukt smidigt att kunna se om det finns några väntande notifikationer utan att behöva tända upp skärmen helt!

   1. Egentligen vill jag ju ha så få notiser som möjligt men de notiser jag får ska ju synas hyfsat. Är ju aldrig att jag låter telefonen ligga med notiser olästa heller så… ja, always on. Intressant. Och på OLED-displayer tänds väl bara de pixlar som behövs vilket gör att det blir minimal batteriåtgång.

    Lutar mer och mer åt en Edge. Årets kanske mest onödiga köp i så fall… 😉

    1. Frågan är hur snart du är tillbaka med iPhone igen? Jag vet ju det av egen hög erfarenhet… :p

     1. Jag får väl se till att binda upp mig på 18 månader då, så ”måste” det dröja tills 7S släpps. 😉

     2. Usch, bindningstid, så obehagligt det låter! 😉

     3. Bra lösning för att inte byta så ofta. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.