En vecka i maj

Då var årets vårsemester beviljad och klar, precis där vi önskat och hoppats få den. En vecka i maj skall om inte helt så åtminstone till större delen vigas åt bröllopsresa, pun intended…

Frågan är bara, vart vill vi åka?

Tankar har luftats om såväl Island som Lissabon och Dublin/Irland. Inget särskilt har beslutats och frågan är därmed öppen. Vart vill vi åka?

Som sagt, så tänkte vi inte vara borta hela veckan lång utan vill kunna ägna lite tid på hemmaplan till att bara vara nygifta. Önskan är mer storstad än solstol, även om solstol givetvis är underbart. Inte heller vill vi resa för långt, d.v.s. inga halva dygn i en flygstol.

Tips? Förslag? Ställen att passa sig för? Kommentarer är önskvärda!

6 svar

 1. Christian

  Dublin kan verkligen rekommenderas! Mysig stad som inte känns som en storstad. Trevligt folk, god öl och mat.
  Prag är väl ett annat klassiskt tips. Nu är det några år sedan jag var där, men även där mat och öl. Mer kultur att se än i Dublin kanske.

 2. Annecy-sjön? Vackra omgivningar och många bra utflyktsmål. Går hyfsat snabbt med TGV till bland annat Paris om man vill ha mer storstad.

 3. Jag slår också ett slag för Prag. Kanske inte billigaste stan att bo i men allt annat är riktigt billigt, dessutom med kvalitet så det räcker och blir över.

 4. …och ja, det är ju en väldigt vacker stad också. Prag alltså. 🙂

 5. Patrik Hasselroth

  Malaga, Flyg ned från tex Gardemoen, bra priser med dom rödvita flygplanen, besök Malaga old Town, hyr en bil o följ kusten till.tex. Mijas, Marbella, Puerto Banos o häftiga Ronda, shopping mm på fina på ”Plaza Mayor Malaga” största stället La Canada i Marbella. Vädret finns på eltiempo.es

 6. Jättestort tack för tips och förslag! Skall ägna oss åt lite research om de olika alternativen så får vi se vart vi landar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.