På ruta ett

Här för ett tag sedan inhandlade jag efter viss beslutsångest ett par Sony MDR-XB950BT, ja, hörlurar alltså. Inledningsvis var jag relativt nöjd med mitt inköp och hade förhoppningar om att det skulle fortsätta så.

Nu blev det dock inte helt och fullt så. Istället hamnade de häromdagen på Blocket och knappt ett dygn senare så hade de hittat en ny ägare här i stan. Därmed är jag åter på ruta ett i sökandet efter ett par trådlösa hörlurar med bra ljud och god komfort.

Sony MDR-XB950BT

Mitt största problem med dessa lurar var ljudbilden. De var helt enkelt en smula för bullriga för min smak och de spelades inte in så pass bra som jag hade önskat. Det bästa de åstadkom var väl egentligen att cementera faktumet att trådlösa hörlurar är helt klart rätt väg att gå. Visst får man bättre ljud med trådbundna lurar som kompromissar mindre, men bekvämligheten i att inte sitta fast vid datorn fysiskt överväger detta för hemmabruk och på resande fot.

Frågan är återigen öppen, Sony av annan modell? AKG? Bose? Denon..?

Det senare lyssnade jag på under veckan här, Denons nya alternativ på marknaden, Denon AH-GC20. Klart trevlig upplevelse överlag, men jag är inte helt övertygad om det smidiga i att de lät som allra bäst med brusreduceringen aktiv. Rent av var det väldigt stor skillnad i ljudbilden med brusreduceringen på jämfört med av.

Denon AH-GC20

Däremot så satt de förbannat skönt på huvudet och det i sig är väldigt viktigt. Batteritiden ska enligt tekniska specifikationerna vara riktigt bra, även med brusreduceringen aktiverad. De laddas med micro-usb och ansluts med blåtand. Däremot är det väntetid på alla beställningar och priset ligger på smått saftiga 2798 kr, ett pris som dessutom innan jul var dryga tusenlappen lägre som introduktionserbjudande. Surt…

Utöver dessa så är jag alltjämt småsugen på AKG K845BT, ett par lurar som bloggkollegan Dryden håller högt sedan tidigare. Sen finns alltid Bose som jag visserligen anser vara smått överprissatta men som onekligen vet vad de gör när det kommer till trådlöst och brusreducering.

Fler alternativ utöver dessa? Tips och förslag? Helst utan att fullkomligt pulvrisera plånboken om det är möjligt!

5 svar

 1. Jag är fortfarande mycket nöjd med mina AKG-lurar som du länkar till ovan. Men, jag märker också skillnad mot mina gamla trådbundna AKG-kåpor som jag har hemma och de trådlösa når inte riktigt upp i den klassen. Men jag måste nästan lyssna dem direkt efter varandra för att höra skillnaden.

  Den största överraskningen på de trådlösa är batteritiden. Jag har dem främst på jobbet och då blir det sällan sträcklyssning, tio minuter här, ett par timmar där. Ibland kan det gå ett par veckor mellan laddningarna och det är GRYMT bra!

  1. Ja, AKG-lurarna står rätt högt på listan just nu faktiskt. Känns som ett balanserat och bra köp till det priset. Visst lät Denon-lurarna riktigt bra, men först med brusreducering aktiverat och det vill man kanske inte alltid behöva ha.

   Sitter dock även och dreglar så smått över Sennheiser Momentum i trådlöst format, dock till en ganska mycket högre kostnad och väldigt lång väntetid för svarta modellen. Känns även bra mycket mer tveksamt om man faktiskt får vad man betalar för i det fallet.

   1. Fan, jag tycker 1500 är i överkant för ett par lurar. Framförallt trådlösa som är i händerna på en batterilivslängd som jag anar är ganska långt under normal livslängd för ett par trådbundna lurar.

    1. Helt enig! Runt 3000 kr verkar man åtminstone få lägga sig för att få någorlunda kvalité, men livslängden kommer aldrig någonsin vara i närheten jämfört med ordinarie, trådbundna lurar i den prisklassen. Samtidigt kanske det inte blir något annat val framöver, om ryktena stämmer gällande iPhone 7 och avsaknaden utav hörlursuttag…

     1. Då kommer det snart fler adaptrar för att peta in 3,5mm i en Lightning-kontakt och in i iPhonen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.