Klockan som lockar, del 3

I sådär drygt en månad har jag nu varit utrustad med fruktklockan som berörts i två tidigare inlägg (del 1, del 2) med samma namn. Därmed tänkte jag ge det en chans att sammanfatta tiden lite smått sådär, uttrycka vad jag tycker och tänker såhär långt gällande mitt val av leksak.

Apple Watch 38mm

Överlag så tjänstgör klockan på min arm varje dag, med vissa undantag. Exempel på undantag var min härliga period utav feber och huvudvärk under mitten av december. Kändes inte värst motiverat att bära den då. Lika så dessa lata dagar när man som mest tar sig mellan sängen och soffan, då är aktivitetsappen mest onödigt pepp på att försöka motivera rörelser.

Andra dagar däremot, främst arbetsdagar då, så gör klockan mer nytta än jag hade kunnat ana i förväg. Framförallt är det hur mycket batteri på telefonen som sparas tack vare att notifikationerna kommer via klockan istället, så länge skärmen på telefonen är nedsläckt. Har man skärmen igång kommer notifikationerna på telefonen som sig bör. Detta gör att skärmen på telefonen väldigt sällan går igång vilket ger en naturlig besparing.

Det är inte heller fel att kunna snabbt avfärda ointressanta mejl direkt via handleden istället för att göra det via telefonen, smidigt helt enkelt.

Såhär långt är det skärmvarianten ”Moduler”, den mittersta av ovan skärmdumpar, som jag använt mest frekvent. Visst är det läcker med gamla hederliga analoga varianter av urverk, men just ”Moduler” ger mig stilrent och enkelt tillgång till det mesta jag är ute efter vid en snabb anblick.

En lite oväntad fördel utav att bära en smartklocka är nog ändå hur dess följande av mina fysiska aktiviteter (eller bristen av…) gör en lite sporrad. Den tycker för närvarande att jag bör bränna 600 kalorier (aktiva kalorier, vad nu det är?), träna 30 minuter (den har en flexibel inställning till träning!) och stå upp (och röra på mig) under minst 12 timmar under dagens lopp.  Detta gör en faktiskt lite tävlingsinriktad och får en att vilja klara målen åtminstone. Knappast någon nackdel för mig faktiskt.

Behöver jag en Apple Watch då? För att klara mig i livet? Absolut inte. Skulle nog säga att ingen behöver en Apple Watch alls faktiskt. Men det är förbannat kul att kunna ha möjligheten att äga en, den saken är mer än säker!

Nu ”behöver” jag bara lite fler armband till den också, för att kunna ha något annat att variera med när det medföljande plastbaserade armbandet inte känns tillräckligt. Dessbättre fyller jag ju snart år och fästmön är informerad om att det vore en högst lämplig present tills dess..!

Till slut vill jag även bara påpeka att den övre bilden är tveklöst fejkad. Jag bär sedan typ alltid klockan på höger arm och kommer så fortsätta göra. Det är dock väldigt omständigt att ta bilder på klockan när den sitter på höger handled, så för bildens skull fick den tillfälligt bo till vänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.