Pimp my kamera

Ja, jag kan gott erkänna att jag faktiskt är en smula fåfäng vad gäller min kameras tillbehör. Det är inte för inte som jag har en snygg kameraväska signerat Billingham liksom.

En annan grej jag gillar är lite snyggare kameraremmar än vad som medföljer original. Bland annat så har lillebror förärats med en snygg Leica-handledsrem i svart läder och idag blev det storebrors tur att få pimpas en smula. Här för någon vecka sedan sprang jag nämligen på en annons på Facebook, en annons om handgjorda kameraremmar i svenskt läder.

Kamerarem av svenskt läder

Lite trevlig lön trillade slutligen in på kontot i fredags, ett sista övervägande av nyttan gjordes och beställningen lades till slut i söndags. Igår måndag skickades min nya kamerarem och idag trillade den in så snyggt i brevinkastet. Packetering och allt är som synes klart tjusigt gjort och gör mig knappast missnöjd.

Kamerarem av svenskt läder

Inuti kartongen så finner man inte mycket mer än vad man bör förvänta sig, en ny och fin kamerarem som är väl packeterad i en mjuk filt.

Kamerarem av svenskt läder

Montering är knappast någon form av raketvetenskap och efter lite pill så sitter den nu på plats, så tjusigt så!

Jag har en tanke om att modifiera det hela en smula med hjälp utav två extra ringar och därefter ha någon form av karbinhake mellan ringen i remmen och den i kameran, för att enkelt kunna haka av och på kameraremmen vid bruk på stativ exempelvis. Extra ringar är på väg i posten och nu skall jag bara hitta mig två karbinhakar som gör mig nöjd och trygg i att inget hakas av utav misstag.

Rekommenderar helt klart andra fåfänga nördar att spana in dessa remmar. De kostar en slant eller två men hantverk och presentation är helt klart på topp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.