Klantigt är ordet

Skamligt klantigt. Rakt igenom oerhört klantigt, på alla tänkbara sätt och vis. Genompuckat faktiskt.

Vad är det då som är så pinsamt klantigt? Jo, jag har gjort den där klassiska fadäsen med att formatera ett minneskort fullt med bilder som i allra högsta grad var tänkta att sparas.

Åkte nämligen en liten nöjestur med tåg sådär, på ledig dag och allt, och hamnade då i raden framför en ung herre som charmade det mesta i vagnen. Tog tillfället i akt och frågade om jag inte fick ta några snabba bilder på det lilla barnet och det gick så bra så. Bland annat en bild som jag blev väldigt nöjd med.

Nu, nu är allt borta. Allt utom en snabbt redigerad JPEG-bild som jag fixade på min MacBook under resans gång. En bild med storlek 2048 px bredd jämfört med 6000 px i sitt originalformat som dessutom var fotograferat i raw-format.

Nyfiken liten tågresenär
Nyfiken liten tågresenär

Bitterheten just nu är närmast enorm och mitt enda hopp står nu till programvaror som eventuellt kan återskapa det som förlorats, mer eller mindre billiga programvaror kan tilläggas.

Surt. Pinsamt. Irriterande. Onödigt. Dyrt!

6 svar

 1. Är i samma sits. Har ett minneskort i karantän med bilder som jag vill återställa. Formaterade kortet först, frågade sambon sedan om det hon fotat vad tillvarataget men… nej, så var ju inte fallet. Letade igår men blev inte klokare. Värdelöst.

  1. Jag gav upp till slut. Konstaterade att min Sony inte bara formaterade utan även skrev över med nu data = kört…

   1. Oh no. Jag har ju kommit så långt att jag sett bilderna i programmen jag kört men det går inte att exportera dem om jag inte köper dem för fem-sex hundra spänn.

    1. Undra om inte det är än mer frustrerande faktiskt? Se men inte kunna röra…

     1. Haha, jo faktiskt… måste lösa det innan NY-resan nästa vecka också. Jag tror ju att jag vill använda minneskortet då.

    2. Photorec är öppen källkod. Har guide på min sida. Bara att använda sökfunktionen och skriva återskapa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.