Välkommen Götheborg

Det lär väl knappast ha undgått någon i närheten av Karlstad att vi för några dagar har finbesök vid Wärmlandskajen, där Ostindiefararen Götheborg ligger förtöjd sedan gårdagens ankomst.

Precis som en eller ett par (tusen) andra så passade jag på att befinna mig på plats för att beskåda hur hon långsamt gled in i hamnen tillsammans med andra flytande fartyg av alla storlekar och former. Min sedan tidigare uttänkta och teoretiskt perfekt valda plats visade sig vara inte fullt så bra som jag hade hoppats, men det är inte alls omöjligt att jag tar mig tid att gå ner till hamnen för fler försök på bilder under dagarna.

Ostindiefararen Götheborg
Ostindiefararen Götheborg på väg in Yttre Hamn
Ostindiefararen Götheborg
Ostindiefararen Götheborg på väg in Yttre Hamn
Ostindiefararen Götheborg
Ostindiefararen Götheborg på väg in Yttre Hamn i sällskap av bland annat S/S Polstjärnan
Ostindiefararen Götheborg
Ostindiefararen Götheborg ligger vid Wärmlandskajen tillsammans med S/S Polstjärnan
Ostindiefararen Götheborg
Ostindiefararen Götheborg ligger vid Wärmlandskajen tillsammans med S/S Polstjärnan

Inte helt nöjd med bilderna, men samtidigt kan jag ju ändå inte låta bli att visa upp dem i väntan på att få till något bättre. Läckert var det dock att vara på plats, det måste jag ändå säga. Eventuellt kan det även bli så att jag behöver kosta på mig de 120 kr det kostar att gå ombord också, lite beroende på vad tiden ger utrymme för då.

Har ni chansen, bör ni definitivt ta den! Fröken Götheborg ligger i Karlstad till den 17 juli kl 21 och befinner sig sedan i Åmål över helgen 19-21 juli. Det är ju trots allt världens största seglande träskepp!

2 svar

  1. Kanske skulle ta och spana in skutan om den passerar Trollhättan igen inom den närmaste tiden.

    1. Det tycker jag verkligen du borde passa på att göra, även om hon är nerriggad då för att gå igenom slussarna. En klart mäktig upplevelse på alla sätt och vis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.