På uppspänd duk

Ämnet om stortryck har berörts tidigare på denna blogg, att man lite (mycket) för sällan faktiskt gör något vettigt utav alla dessa tusentals bilder man tagit och fortsätter att ta. Senast det var aktuellt pratade vi posters av stadiga storlekar, 50*70 cm respektive 70*100 cm så nu var det allt dags för något annat, det var dags för canvastryck!

Tidigare har jag varit (minst sagt) partisk till att använda mig av mästarna på Crimson, men eftersom jag försöker vara öppen för att prova något nytt i alla tänkbara former, så valde jag den här gången att prova lyckan hos Canvas of Sweden, ett företag som inte så lite fräckt utlovar 100% kundnöjdhet..!

Eftersom att deras webbaserade uppladdningstjänst inte klarar mer än maxstorlek om 20 MB så fick jag skicka in min tilltänkta bild med hjälp av Dropbox och länkar via e-post. Min bildfil hamnade ju på en sådär 137 MB och var så att säga en smula över gränsen. Dock hanterades detta på ett smidigt sätt och snart nog hade jag i retur ett mejl som illustrerade hur det skulle bli i färdigt tryck/montering och kunde därefter korrigera eller godkänna det hela.

Canvas of Sweden leveransformat

Leveransen utfördes utav Schenker och efter att ha påmint mig om att närmaste ombud inte var där jag brukar hämta paket så kunde ovan avbildade försändelse hämtas ut. Tavlan kommer i allra högsta grad väl inpackad i såväl kartong som bubbelplast och det fanns inga antydningar till möjliga skador varken på in eller utsida.

Jag kunde dock ganska snart konstatera att mitt utvalda motiv kanske inte var helt optimalt för just canvastryck och att jag egentligen borde ha fokuserat mer på något landskapsaktigt. Detta löser man dock bäst genom att göra om och göra rätt vid senare tillfälle. Den aktuella beställningen kommer definitivt komma till nytta ändå och motivet i sig kan man knappast klaga på!

Canvas of Sweden

Sambons guddotter fick för tillfället pryda sovrummet en stund, i väntan på att allt kaos i form av flyttkartonger och något fulla IKEA-påsar med textilier skall hitta mer permanenta platser att bo på. Så småningom skall den dock få hitta en annan plats att bo på, men det får bli ett senare problem, strax bortom uppackning…

Den här aktuella beställningen är i formatet 50*70 cm med 18 mm kilram färdigmonterad och för det får man ge cirka 550 kr plus eventuell fraktkostnad, beroende på aktuella erbjudanden. Vill man kan man även montera sin egen canvastavla genom att bara köpa canvasduken i sig för omkring 330 kr (aktuell storlek) eller beställa med en ram för egen montering, till ett samlat pris på ca 420 kr för canvasduk och ram.

Om man som mig har tummen lite sådär vid sidan av mitten i handen så uppskattar man att den färdigmonterade produkten ändå är relativt vettigt prissatt. Är man duktig och kan själv så kan man spara hyfsat mycket pengar genom att beställa endast duken eller en icke monterad ram med i paketet.

Överlag är jag helt klart nöjd med detta senaste tillskott utav väggprydnader och det är tveklöst möjligt att återvända till Canvas of Sweden för fler beställningar framöver, allra helst om den webbaserade uppladdningstjänsten faktiskt tillåter ordentliga bildfiler och även erbjuder möjligheten till vita kanter, så att motivet kan pryda endast framsidan utav canvasduken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.