Trotjänaren – dag 284/365

iPhones
Canon EOS 6D, 60mm, ISO 100, 0,4 sek vid f/8,0

Tiden har till slut kommit för att byta ut min förra telefon, min trogna iPhone 5 som med lätthet slagit alla tidigare rekord i hur länge jag har kvar en telefon i min ägo.

I hela 1 år och 10 månader (och några dagar) så har jag levt med denna fina lilla pjäs som min trogne följeslagare på nära nog alla dygnets vakna timmar. Kanske inte den mest spännande telefonen, kanske inte den största, kanske inte bästa batteriet och kanske inte den mest högupplösta skärmen. Men fan så trevlig den varit trots allt!

Nu, när iPhone 6 släpptes i september så var det äntligen en återgång till de rundade kanterna som jag har saknat så sedan iPhone 3Gs och det svåra beslutet blev bara till att välja mellan den vanliga iPhone 6 eller den pyttelite större iPhone 6+.

Till en början, så beställde jag faktiskt mig en iPhone 6+, 64 GB i rymdgrå färg via Macforum, dvs den lokala Apple-butiken här i stan. Men, dels på grund av att de inte kunde ge någon som helst info om leveranstid plus min osäkerhet på om just 5,5″ är för stort för att vara bekvämt, så avbeställde jag den och beställde mig istället en vanlig iPhone 6 via Apples egna nätbutik som åtminstone kunde ge mig ett uppskattat leveransdatum på 21-24 oktober.

Sedan så ändrades visst det. Istället skickades min nya telefon, en rymdgrå iPhone 6 med 64 GB utrymme från Kina i tisdags och hittade fram till Karlstad igår, fredag. Så, två veckor kortare leveranstid än beräknat och plötsligt har min nya trotjänare hamnat vid sidan av istället.

Nu vankas det bara en ordentlig tömning utav allt i den, en återställning och sedan skall den ut på blocket för att finna en ny ägare, låta den leva vidare i ett bra tag till förhoppningsvis. För att vara en nästan två år gammal telefon, så är den i väldigt bra skick trots allt! Om inte annat, så erbjuder ju Apple själva nästan 2300 kr för din i sitt inbytesprogram…

Vi tackar nu iPhone 5 för sin trogna tjänst och ser fram emot en lång tid i sällskap av nya iPhone 6 istället!

4 svar

 1. Alltså, idag var det första gången som jag klämde på 6-modellerna, både vanliga och Plus. Måste ändå säga att Plus kändes aningens trevligare. Visst, den är stor men inte STOR som jag tycker att många beklagar sig över och då har jag ändå ganska små händer. För mig är det ju nästan värt det kontra att ha en ”liten” iPhone och en iPad mini. Jag vill ha en maskin som är trevlig att surfa på. Det är tyvärr inte min 5S, trots att den har ännu större skärm än min gamla 4S. Tills nästa år, när jag byter lur och säljer min 5S, hoppas jag att de löst ”bendgate” (om det nu faktiskt är ett problem) för i så fall blir det en 6+ för mig, knappt något snack om saken.

  1. Jag hade enorm beslutsångst mellan den vanliga och plus-varianten helt klart. Valde den vanliga just för att den helt enkelt är lite mer portabel och lätthanterlig med en hand. Men det var inte ett helt 110% bombsäkert val. Jag är mer än lovligt lockad alltjämt utav batteriet i 6+ och skärmstorleken har ju helt klart sina fördelar med..!

   Bendgate är väl ett helt ämne i sig, men jag tror ärligt talat inte det är så stort som folk gärna vill få det till faktiskt…

   1. Som vanligt är det ju förmodligen så. Appleprylar som har problem brukar förstoras en aning. 😉

    1. Tacksamt offer, så att säga! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.