Tillskott – dag 268/365

Ministativ
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 400, 1/450 sek vid f/2,8

Små, smarta tillbehör är väl något man kan fylla kameraväskan med i all oändlighet, gärna till den gränsen när de ordinarie grejerna knappt får plats. Men detta smidiga lilla tillbehör förtjänar då sin plats i väskan trots allt!

Ännu en gång har jag låtit mig inspireras utav herr Dryden som för några dagar sedan tipsade om detta lilla ministativ signerat iZound och Teknikmagasinet. Så, eftersom lönen trillade in på kontot idag så fanns väl all anledning i världen till att slösa lite pengar på detta?

Tanken med stativet är ju montering av mobiltelefon med medföljande fjädrande grepp. Fördelen med just detta ministativ är ju dock att det fästet kan tas av och blottar då en helt vanlig stativskruv som passar alla kameror, inklusive GoPro Hero3+ med stativfästetillbehöret. Så, givetvis var detta ju tvunget till att testas under sonens runda i lekparken utanför efter dagens omgång förskola.

Man kan få en rätt skön och låg vinkel med GoPron monterad på detta lilla stativ, den saken är säker. Tyvärr erbjöd inte riktigt vädret på några klipp med direkt toppkvalité, så, ja, ni får helt enkelt hålla till godo med den ytterst korta lilla timelapse som visas ovan. Alltid något..?

3 svar

  1. Sådärja! Smidigt litet stativ men man får nog vara lite försiktig har jag upptäckt. Benen kan man nog bryta av enklare än man tror. 🙂

    1. Har en känsla av att du är inne på ditt andra stativ redan..? 😉

      1. Haha nej. Inte än… Men ja, det har fått några småskavanker och det känns lite halvbräckligt. Men jag försöker vara rädd om det, är för snål för att kasta pengar på Teknikmagasinet. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.