Gör skillnad – dag 258/365

BMW 428i cab
Canon EOS 6D, 45mm, ISO 200, 1/500 sek vid f/8,0

Nu är det dags för en repris på förra årets kampanj från BMW, Provkör för skillnad. För varje provkörning under perioden 15 september till 16 november så skänker BMW 100 kr till Barncancerfondens arbete. Förra året var målet 15 000 provkörningar och det slutade på 16 666 st. I år är målet 20 000 och jag har, såhär på premiärdagen, gjort min insats för att det målet inte bara skall nås utan även slås!

Så, efter att ha lämnat sonen på skolan så bar det av upp till Autowåx för att se vad för roligt som fanns att köra. Noterade bilen ovan direkt jag parkerade och konstaterade att det vore allt en bra början såhär en solig septemberdag. Bilen i fråga är inget mindre än en BMW 428i cab och innan bilen ens var startad så var givetvis taket nerfällt och jag redo för elementen.

Har länge funderat på att prova något nytt dessutom, att rikta den där GoPro-kameran mot mig för en stund, så att jag kan göra det jag är närmast bäst på, hålla låda en stund om allt och inget. Så. Ja. Resultat enligt nedan. Var nu snälla med kommentarerna om det hela tack…

Väl åter från första körningen, så kunde jag ju inte låta bli att fråga snällt om ännu en liten runda, när man ändå håller på liksom?

Näst ut på tur fick bli BMW X3 med stora dieselmotorn, automatlåda och vad som tycktes vara i stort sett hela listan vad gäller extrautrustning. Dumt att klaga kort och gott.

BMW X3
Canon EOS 6D, 98mm, ISO 800, 1/100 sek vid f/8,0

Med en SUV så måste man ju ge sig ut lite i blåbärsriset, så vidare en liten kortis utanför stan för att lokalisera detta för lite lämplig miljö. Visst, testbilen rullade väl på 19″-fälgar, om inte större, men ändå. Högbyggda bilar passar bättre i skog än i stad! Även här fick det bli ett videoklipp, om ni inte tröttnade efter det första d.v.s.

Nu är ju inte SUV riktigt min typ av fordon, typ inte alls egentligen, men det är dumt att tacka nej till en ny körupplevelse när man ändå har chansen. Man kan aldrig köra nog många trevliga bilar faktiskt. Dessutom gör ju den stora dieselmotorn att det rör på sig rätt bra trots storleken på fordonet. Skulle nog inte ha värst mycket emot att ta en stadig långtur med den här heller, även om jag själv är rätt partisk för caben ovan om något.

Men, hur som helst, se nu till att ta chansen att provköra riktigt fina bilar för en god anledning! Redan nu i skrivande stund är siffran uppe i över 200 provkörningar och fler bör det alltbli, så boka din tur nu!

 

Just ja, precis som förra året, så matchar jag givetvis BMWs 100 kr med 100 kr från egen ficka..!

Barncancerfonden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.