I brist på sömn – dag 238/365

Natthimmel
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 800, 5,0 sek vid f/1,8

Vad göra när man ligger mitt i natten och är trött, men inte tillräckligt trött för att sova? Jo, man släpar givetvis med stativ och kamera ut på balkongen och ger sig på att fånga stjärnorna så klart. Eller jag gjorde det i natt åtminstone. Med sådär blandade resultat då.

Tanken är ju att öka på ISO-talet, öppna upp bländaren och skjuta med något sånär kort slutartid för att vara i totalt mörker, för att därmed fånga upp ljuset från alla miljontals stjärnor där uppe på himlen. Detta fungerar ju givetvis bäst om man är någonstans mitt ute i ingenstans, där stadens ljus inte kommer och stör något. Nu var det inte riktigt läge att ge sig av ut på jakt efter sådan plats i natt, så balkongen fick duga med blandade resultat som sagt. Blev ändå rätt hyfsat, med min ständiga favorit Bryggudden i förgrunden sådär..?

Jag har sagt det förr, jag lär säga det igen, men här är ännu en typ av fotografering jag behöver utforska mer, lära mig mer om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.