Paus i vårsolen – dag 91/365

Paus i vårsolen
Canon EOS 6D, 135mm, ISO 100, 1/400 sek vid f/5,6

Vad kan vara bättre efter två alltför tidiga morgnar på rad än att bege sig ut i strålande solsken med kameran hängandes över axeln? Sagt och gjort, ett snabbt ombyte efter jobbet så var man på väg ner mot stadsparken för att ta en runda och se vad moder natur med viss hjälp har att erbjuda i form av nyutslagna blommor!

Efter en stunds strosande runt parken komplett med visst smygande på duvorna för att försöka få till bilder samt synen av årets första humla så kändes det plötsligt väldigt lämplig med ett besök på favoritstället i staden, Rosteriet, för att inhämta en sund dos kaffe till. Inte direkt dagens första kopp men helt klart dagens godaste och bästa kopp. Än bättre blev det av att den intogs sittandes med ryggen mot en solig vägg avnjutandes solsken och en hälsosam dos människoskådning.

Tror det är få saker som är så intressant som att bara sitta på sin plats med en god kopp kaffe till och bara se på folk, bara titta och fundera på vad alla är för ena, vart de är på väg och vad för tankar som flyger omkring i deras huvud. Just denna sysselsättning kan roa mig ganska länge måste jag erkänna!

För övrigt märks det klart och tydligt att vi går mot ljusare och vackrare tider, se bara på antalet bilder som samlas på hårddisken! Från januari har jag just nu 284 sparade bilder, i februari ligger det på 392 bilder och i mars 671..! Med tanke på att det från början blev hela 105 bilder bara idag, före gallring, så vill jag inte ens tänka på vad april kommer landa på…

2 svar

  1. Patrik Hasselroth

    Wow, Vilken skärpa, Vilket ljus och vilken härlig bakgrund.

    1. Tack för kommentaren Patrik! Ljuset får tillskrivas moder natur, bakgrunden till stadsplaneraren i Karlstad och skärpan, ja det är ren magi signerat Canon 135mm f/2L! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.