Koppjakt – dag 61/365

Den stora tékoppen
Canon EOS 6D, 75mm, ISO 100, 1,6 sek vid f/16

Vissa saker i hemmet sådär, de har man haft längre än att man kan minnas varifrån man ens fick dem. Exempelvis muggen ovanför, som fram tills igår hade en likadant exemplar vid sin sida i skåpet. Det var tills dess att jag hade sönder den då. Dessa två muggar har jag haft med mig längre än jag kan minnas och jag har dessutom ingen aning varifrån de kommer, vem som köpt dem, om jag fått dem eller om det rent av är så att jag tog med dessa när jag en gång i tiden flyttade hemifrån?

Sådär alldeles lagom stora har de i varje fall varit! Perfekt för en kvällskopp utav den ädla drycken té som ju bekant närmast tvångsmässigt måste drickas i en ordentligt stor kopp om det ska vara. Som minst måste man ju dessutom då ha åtminstone två koppar för att kunna dricka té i sällskap utav någon. Nu är det kanske inte direkt var och varannan kväll som jag har sällskap längre, åtminstone inte tédrickande sällskap då. Men trots detta, så vill jag åtminstone ha två ordentligt stora muggar att dricka té ur, för så skall det bara vara.

Så, eftersom jag då alltså hade den utmärkta klantigheten att förstöra en utav dessa stora koppar som stod i mitt kopp- & muggskåp, så behöver jag alltså ge mig av på jakt efter två nya, två bättre koppar. Denna lönesöndag till ära provades lyckan på närmaste IKEA utan större lycka, så till veckan får väl helt enkelt stadens utbud utav stora koppar utforskas, för här nöjer vi oss minsann inte med vad som helst heller, rätt skall det vara!

Räkna alltså med att det finns viss risk för återkoppling i ärendet om den rätta koppen!

3 svar

 1. Olof Antonsson

  Bäste Joakim! Då jag tidigare haft i min ägo en dylik mugg, vågar jag påstå att även din är inköpt på ICA. Muggen fanns i så fall ideras sortiment 2008.

  1. Nu när du säger det så låter det faktiskt riktigt bekant! I så fall bör mina muggar vara inköpta på ICA Maxi i Linköping då! 🙂

   1. Elisabeth Ewenson

    jag har köpt dom i Linköping tror det var när ni flyttade till Ekängen..el. Lambohov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.