Klassisk fika – dag 27/365

Klassisk fika
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 400, 1/125 sek vid f/1,4

Jag lovar, jag gör egentligen andra saker om dagarna än att bara fika, det bara råkar vara ett tacksamt motiv, okej..?

Idag var det dessutom fika på mycket klassisk mark, nämligen på Sultans konditori i Katrineholm, anno 1896 om jag inte såg helt galet på texten på fönstrena! Detta legendariska fik blev jag nog först introducerat för under tiden som lokförarelev, när vi hade några vändningar av tåg här på grund av någon störning mellan Katrineholm och Norrköping. Sedan dess har jag alltid passat på att gå hit de få tillfällen då jag av en eller annan anledning haft tid över i denna stad, vid tågbyten exempelvis.

Faktum är, att Katrineholm är ett av få ställen det verkligen inte gör något att få lite extra tid vid tågbyten, under förutsättning att denna tid sammanfaller med just öppettiderna på Sultans! Sådant kan man inte säga om många andra järnvägsknutpunkter i landet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.