Tankat D-vitamin

Underbart varmt solsken över Strömstads hamn

Stunder när livet är riktigt gôtt!

Kategori:

Taggat:

2 svar

  1. Hej! Jag läste din beskrivning om lövhalka och skrattade gott, då jag ofta själv får den frågan. Är den en myt? Skyller tågbolagen sina förseningar på lövhalka, för att dölja sina logistiska problem?

    Jag brukar beskriva lövhalkan som följer: ”Tänk dig att du cyklar i en hockeyrink. Bakpå cykeln finns en husvagn kopplad. Plötsligt lutar rinken 20 promille uppåt. Fortsätt trampa för att inte stanna. Försök hitta den perfekta balansen i att inte slira för mycket så att cykeln inte drar husvagnen framåt, och att inte trampa på för lite så att du på grund av det tappar all fart!

    Plötsligt lutar rinken nedåt 20 promille. Husvagnen skjuter på bakifrån, samtidigt som någon beordrar dig att stanna. Du får inte bromsa för hårt för då går cykeln sönder och du får inte bromsa för lite för då hinner du inte stanna innan du når sargen på andra sidan rinken.

    Japp, så brukar jag beskriva lövhalkan. Vänliga hälsningar Anna, godstågsknegare.

    1. Det var en mycket bra förklaring, även om det är ett fenomen som är oerhört svårt att sätta ord till! Kan bara tänka mig att det är aningen svettigare för er på godssidan med era tågvikter jämfört med våra, vi har som kompensation istället kunder med åsikter, så det kanske går jämnt ut..? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.