Den stora skräcken!

Okej, okej! Rubriken kan tyckas en aning överdriven sådär, men lite så känns det allt fortfarande. För även om jag nu haft många smärtfria besök hos bilprovningen utan att det kostat mig en förmögenhet, så minns jag fortfarande alltför väl de kostsamma besöken min första bil gav ifrån sig innan den fick lämna mig!

Men, hur man än vred och vände på det så var det idag dags för att göra ett besök, och även om det numera finns alternativa bilprovningar så fick det bli samma ställe som sist det begav sig, Bilprovningen i Våxnäs!

Bilprovningen Våxnäs

Hispig som man är gick man ner i god tid till bilen här nere i garaget, kontrollerade att alla lampor verkligen fungerade som de skulle, knäppte ihop bältena och tog fram varningstriangeln.

Tanken var därefter att ta sig till en lagom långt bort belägen mack för att inhämta lite kaffe och för att bilen skulle få sig en lite längre färd än endast till bilprovningen. Dessutom hade jag ju förvirrat mig själv en aning och trodde först att det var den nyöppnade stationen vid Tullholmsviken, innan jag dessbättre kontrollerade påminnelsen mer ordentligt och noterade Våxnäs istället…

Väl framme vid macken hade jag i vart fall även konstaterat att torkarbladen behövde bytas och eftersom jag valt OKQ8-mack, en av få mackar som faktiskt säljer reservdelar alltjämt, så tänkte jag att det är väl snart avklarat?

In på macken, bort till hyllan med torkarblad och konsulterade guideboken, hittade så tjusigt ett nummer som passade min BMW 523iA E39 och började kolla i hängarna utan resultat. Hörde med personalen om det möjligen fanns fler på lager, men nej!

Dessbättre var det fortfarande ganska gott om tid kvar, så illa kvickt iväg till nästa OKQ8-mack för att prova lyckan där, utan resultat. Inte heller den tredje möjliga gav något resultat, just de torkarbladen jag behövde var givetvis helt slut!

Bara att bita i det dyra äpplet och ge sig av till BMW-handlaren innan tiden tog slut, hostade upp 545 kr för en uppsättning och rullade iväg till Bilprovningen med några minuter kvar till godo.

Gjorde min anmälan och konsulterade sedan bilens handbok en eller ett par hundra gånger alltjämt medan bytet av torkarbladen pågick på parkeringen, ivrigt väntande på min tur.

Eftersom Bilprovningen inte är sådär våldsamt bra på att passa tiden man fått, så kunde jag åtminstone få dit de nya torkarbladen utan större besvär och även provköra dem ett varv, innan det blev min tur…

Väl inne infinner sig den där nervösa väntan medan besiktningspersonen hummande gör sina kontroller. Någon kommentar om att bromsbeläggen fram började bli slitna och att handbromsen bör användas oftare senare så var allt klart, blankt papper lämnade jag och min lilla bil stationen med!

Lättnaden är nu stor, nu är både service och besiktning avklarat för i år, återstår nu att betala skatten för bilen framåt december till, innan allt börjar om inför nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.