Ersätta en iPhone..?

Tro det eller ej, men jag har faktiskt nu snart lyckats ha min iPhone i drygt 10 månader, vilket närmar sig rekord vad gäller mig och telefoner, jag som tidigare bytt, tja, ska vi säga tämligen ofta..?

Nu har jag ju visserligen dels provkört Nokia N9 såväl som Sony Ericsson Xperia Mini Pro under den tiden, den förstnämnda retunerad till återförsäljaren och den sistnämnda överlämnad till min fru, men ingen av de tu har kunnat ersätta min kära iPhone på något vis.

Denna iPhone, en iPhone 4 är min tredje som passerar i mitt liv, jag hade en iPhone 3G tillsammans med Telia-abonnemang när dessa kom till Sverige, en iPhone 3GS med Tre och nu då denna iPhone 4 med från början Telia, och sedermera Telenor som operatör.

Men, efter 8 månader av hård användning så börjar det märkas en aning att batteritiden inte längre är helt vad den var från början, visst går det att överleva en hel dag med aktiv användning, men det börjar bli allt svårare. Dessutom har jag ju utan tvivel känt av det där gamla suget att just byta telefon igen, något som andra tycker mest är jobbigt, men som jag tycker är rätt intressant.

Vad skall man då ha såhär i början av 2012!?

Jag har vid det här laget som bekant då hunnit med tre iPhones och ett antal Android-telefoner, och hittills har jag alltid återvänt till det bitna äpplet vad gäller mobiler, det är en sådan som jag haft som längst, dvs drygt ett år med min iPhone 3GS även om det inte alltid var den jag använde under det året. Även om det lanserats ett antal intressanta Android-mobiler på senare tid, främst Samsung Galaxy Nexus och Motorola Razr så är jag ändå visst tveksam till Android, jag har alltid hittat saker att störa på mig vad gäller Android-telefoner, allra helst det mikroskopiska lagg som förekommer i tid och otid.

Ända sedan Nokia presenterade N9 och framförallt, sin satsning på Windows Phone och än mer Nokia Lumia 800 så har jag varit lockad att prova på detta nya mobila system som faktiskt tycks vara väldigt välbyggt och intressant, trots sitt ursprung!

Nokia Lumia 800

En annan fundering har varit på att testa ännu en HTC, vilken i ordningen det skulle bli vet jag inte, troligen en femte eller sjätte sådan i så fall. Den HTC jag är lite småsugen på är nämligen HTC Titan med sin smått enorma 4,7″ stora skärm och en hel del annat godis.

Jag hade ju under förra vintern en HTC Desire HD med Android på, som visserligen var en väldigt trevlig skärm och med sin 4,3″ stora skärm, ganska stor. Dessvärre hade den en del problem med byggkvalitén och batteritiden vilket till slut gjorde mig för irriterad på den, och den såldes.

HTC Titan

Det tycks dock som att HTC har lärt sig en hel del från föregående misstag, och denna Titan verkar ihopsatt på ett mer genomtänkt vis än sina föregångare, dessutom med samma fortsatta bra val av material också.

Den stora frågan är väl egentligen, kommer man som allmänt iOS-frälst att ens kunna riktigt vänja sig vid, och acceptera något annat än en iPhone, eller är man snart nog tillbaka i det träsket igen..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.