Suget efter en ordentlig roadtrip!

Idag har varit en sådan där dag när jag riktigt ordentligt har saknat att ha en bil, inte för att rubriken i sig hade blivit verklighet då, men en biltur bland kurviga vägar hade definitivt setat på sin plats!

Det riktigt stora suget efter en ordentlig roadtrip finns dock kvar där i bakhuvudet, allra helst efter att vi missade chansen att åka Karlstad – Luleå t&r med gratis hyrbilar här för ett tag sedan. Just nu hade det varit så gott med en skvätt barnvakt, ledighet från jobb och andra förpliktelser och bara ge sig ut på vägarna i en go bil av det bekvämare slaget. Inte direkt hjälpte det att se Top Gear tidigare i kväll där de körde en Ferrari Daytona mellan Portofino, Italien och St. Tropez, Frankrike heller, jag skulle faktiskt kunna nöja mig med en klart billigare bil än så!

Jag har ända sedan innan mitt egna körkort blev avklarat, varit riktigt sugen på att köra det som då hette riksväg 45, nuvarande E45 hela dess sträckning i Sverige, dvs från Göteborg till Karesuando, en resa på nära nog 170 mil allt som allt, en resa som måste klaras av i framtiden, det bara är så. Inte just för att se något speciellt längs med vägen, utan just för att det är den enskilt längsta vägen med samma nummer vi har i landet, 168 mil mot E4ans 158 mil Helsingborg – Haparanda!

E45 på Google Maps

Det finns ju som bekant några små hinder för detta, som typ att jag inte har någon bil, eller nämnvärt med pengar för soppa och övernattningar längs vägen, för att inte nämna hur totalt onödig en sådan resa egentligen skulle vara, för annat än mitt egna välmående!

Så, frivilliga sponsorer för en smågalen roadtrip vid lämpligt tillfälle kan stiga fram i detta nu!

Tills vidare får jag fortsätta drömma, länga och sukta efter lämpliga bilar på bytbil.se!

Kort tillägg i efterhand, tycker man att de 168 mil som den svenska delen av E45 bjuder på är lite futtigt, kan man alltid köra hela E45, från Siciliens södra delar till Karesuando, eller tvärs om i fall man känner för det, 498 mil blir det då närmare bestämt..!

4 svar

  1. Äsch inte behövs det väl nå övernattningar! En kan jag väl kanske gå med på.. vi körde ju 145 mil (Halmstad – Luleå) i ett i somras.. en förare. Gick bra 😉

    Och ja, du borde väl göra den där resan, minns att du pratade om den redan 2004 🙂

    1. Fast helst ska man ju kunna uppleva något annat än bara väg också! 😉

  2. Äh, skog, mer skog.. är vi framme snart? Lite mer skog.. framme 🙂

  3. […] av Joakim Ewenson 2 september 2011 Suget efter en ordentlig roadtrip! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.