Skalfeber

Visste du, att om man söker på Google med termen ”iphone skal” (ja, det är särskrivet av ett rimligt skäl…) får man över 10 000 000 träffar, eller ”ungefär” som Google själva gärna tillägger. Det finns med andra ord ett minst sagt stort utbud av produkter att välja på för att skydda sin lilla ögonsten. Värt att ha i åtanke att detta dessutom endast rör EN telefon av alla de som finns där ute i en veritabel djungel av mer eller mindre smarta lurar.

Speck ToughSkin Case for iPhone 4S

Personligen så måste jag dock säga att jag aldrig riktigt greppat det här med skal och skydd hit och dit, och visst, det kan mycket väl bli så att jag inom kort kan få lida stort för ett sådant uttalande i enlighet med alla rådande lagar om dumma uttalanden.

Till min iPhone 4 köpte jag förvisso ett skal, som jag i stort sett aldrig använde men som av outgrundlig anledning ännu ligger kvar här hemma. Till den nuvarande leksaken, Samsung Galaxy S III fick jag dels med ett mjukt skal samt skärmskydd, dels har jag köpt Samsungs egna flip-cover samt ytterligare ett hårt skal. Det första jag gjorde när jag kom hem med den var dock att illa kvickt avlägsna såväl skärmskyddet som skal och ha telefonen au naturel med mig, så som den var designad att vara.

Samsung Galaxy S3 flip-cover

För mig känns det närmast som att nedvärdera telefonens egna, hårt framarbetade design genom att omedelbart smacka på ett skal av något slag. Än hellre alla dessa plastbitar till skärmskydd som åker på med mer eller mindre lyckade appliceringar, fruktansvärt störande och fult enligt mig.

Visst förstår jag principen om att vara rädd om sin nya ögonsten – en ögonsten som inte minst kostar en hel del i såväl nypris som långsiktigt för de som väljer att ta den med abonnemang och förhöjd månadsavgift. Men vore det inte helt enkelt lättare att bara vara  så lite mer försiktig med den istället, hanteras varsamt kanske..?

Uppenbarligen är så dock inte fallet, att tillverka skal och skärmskydd har närmast blivit mer lönsamt än att tillverka telefonerna i sig. I var och varannan affär man besöker för att klämma på de senaste leksakerna hör man försäljare som pratar varmt om allehanda skydd hit och dit. Ut vandrar sedan folk med sin nya telefon varmt inpackad i skal, med skärmskydd och gärna minst ett lager skumplast runt alltihop.

Själv fortsätter jag envist avnjuta telefonen i sitt ursprungliga, oskyddade skick. Detta trots envisa försök att vänja mig vid skal och skit till min S3, det funkar bara inte, jag stör mig något så enormt på det.

Nu brukar dock inte ämnet långtidsslitage vara något direkt ämne för mig och mina telefoner. Istället får jag så gott det går hålla mig undan från dumfel, tappade telefoner och andra olyckor. Det skall dock tilläggas att även med den telefon som överlevt utan tvekan längst med mig, min tidigare iPhone 4, så klarade den sig i nära ett år utan allvarliga skador, detta helt och hållet utan skydd!

Återstår nu att se hur länge jag kommer klara mig undan trasig telefon, nu när jag så uppenbart jinxat mig själv så totalt och fullkomligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.