Stor eller störst?

Ja, som kanske väntat kunde jag väl inte direkt hålla mig borta från att införskaffa en Samsung Galaxy Note II, skadad som man är. Däremot är jag inte helt övertygad om att det är något till att behålla, faktiskt!

Samsung Galaxy Note II

Som vanligt finns det tusen och en saker man gillar och minst lika många man inte gillar med en ny enhet. Om det är jag som är överdrivet kräsen (knasig?) eller om det är naturligt beteende ska vi väl låta vara osagt…

Nåja, på plussidan finns det en bunt grejer, så klart! Det som överväger mer än något är batteritiden, ja, ni läste rätt, jag skriver något positivt om batteritiden på en smartphone! Just Note II är nog den första telefonen på mycket länge som faktiskt kan överleva en hel dag med mig med allt det innebär, inte illa alls! Tänk om alla telefoner kunde ha batterier på 3000+ mAh!

Sedan är skärmen riktigt trevlig, sådär lagom stor för att kunna skriva och läsa mail på resande fot, surfa, Twittra, Facebook, instagr.am och liknande sociala tjänster. Med en solid tvåhandsfattning kan man skriva riktigt fort och bra på telefonen även utan hjälp och stöd av XT9!

Men, som av en händelse så ligger den enorma skärmen även till last en del, det är närmast omöjligt för mig att hantera telefonen med endast en hand, det är för långt att ens nå den vänstra kanten på skärmen, än mindre övre vänstra kanten. Dessutom ser man ärligt talat jävligt fånig ut när man håller denna 5,5″ stora bjässe mot skallen för att prata i telefon, riktigt, riktigt jävla fånig rent av.

Detta problem löser man enklast genom valfritt blåtands- eller trådburna headset, då ser man bara fånig ut när man pratar ut i tomma intet istället…

Mjukvaran är däremot riktigt bra, Jelly Bean a.k.a. Android 4.1 är faktiskt ett stort steg framåt i flyt och njutning, äntligen börjar Android närma sig iOS sett till gränssnittets användarupplevelse! Jag är inte helt övertygad om att detta påfund med Touchwiz alá Samsung är något att direkt sträva efter, men eftersom jag är lat har jag inte heller orkat ta tag i att lägga in en ren Android-version istället.

Sedan sitter det en penna med där, men mjah, så stor nytta kan jag inte säga att jag haft av den? Kul grej, visst, men inte mycket mer.

Frågan kvar att besluta sig om, vad skall man ha, denna enorma best till telefon vid namn Galaxy Note II, eller den där just nu skrivbordsboende, något smidigare saken vid namn Galaxy S III?

Samsung Galaxy S III

Inte är det lätt att bestämma sig inte och snart är det allt dags att göra det, ack dessa eländiga i-landsproblem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.