Nexus?

I måndags blev det än mer godsaker lanserat i mobiltelefonvärlden, nämligen Nexus 4, Nexus 7 med mer lagringsutrymme och en större variant i form av Nexus 10. Allt detta tillsammans med Android 4.2 Jelly Bean som äntligen, äntligen börjat bli riktigt trevligt sett till flytet i gränssnittet!

Google Nexus logo

Detta har också gjort att jag för första gången sedan jag köpte min iPad 2 börjat överväga att byta ut den. Jag har många gånger sagt att just min iPad är det bästa tekniska köpet jag gjort, men nu efter 1,5 år, så börjar jag allt bli sugen på något annat!

Jag har varit principiellt lockad av Google Nexus 7 sedan den släpptes i somras, men eftersom den endast varit tillgänglig i formen av WiFi-version så har det inte riktigt varit aktuellt, en version med 3G-modem har varit ett absolut krav för min del!

Google Nexus 7

Men så kom den då till slut, Nexus 7 med 32GB internminne och 3G-modem, lanserad i måndags som sagt! Jag överväger nu starkt att lägga upp min iPad på blocket och införskaffa denna Nexus istället! Just storleken på 7″ skulle göra den än mer behändig att ta med sig i tid och otid utan att den för den delen blir för liten för praktisk användning.

Dessutom, framförallt efter att ha sett lite videoklipp, börjar jag bli duktigt sugen på en Google Nexus 4 som nästa telefon. Det stör mig en hel del att den endast levereras med 16 GB internminne som mest, jag vill gärna ha minst 32 GB som minst i mina telefoner, för att kunna få plats med hela musikbiblioteket utan besvär!

Google Nexus 4

Annars så är specifikationerna för den klart lockande, eller vad sägs om följande godsaker!?

  • 4,7″ WXGA-skärm av True HD IPS Plus-typ, 320 ppi!
  • 2 GB RAM-minne
  • 2100 mAh batteri
  • NFC
  • Trådlös laddning

Mums kort och gott! För min del hade jag gärna sett ett lite större batteri, 2100 mAh är vad jag har i min Samsung Galaxy S3 idag och det räcker inte över dagen utan stödladdning. Däremot är jag mer än nöjd över att den har IPS-skärm och inte AMOLED som min S3, gillar IPS-skärmar mer faktiskt!

Dessutom var den trådlösa laddningsstationen riktigt läcker, skulle passa bra på sängbordet där..!

Nåja, återstår att se när leksakerna landar i en butik nära mig, skulle vara trevligt att kunna jämföra den riktiga känslan jämfört med Apple iPhone 5 och Nokia Lumia 920 innan man slår till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.