Dagen då vi nästan köpte en BMW!

BMW Logotyp

Ja, denna följetång som kallas för ”Joakim och de eviga valen mellan bil, vilken bil eller ingen bil” tog en liten ny twist igår, jag har ju tidigare i samband med Karlstadsflytten funderat så smått på om detta med familjens bil, en Saab 9-5 -02 SportCombi som nu legat på blocket ett tag med varierande intresse.

Funderingarna gjorde i vart fall gällande om man skulle ha bil alls när man bor såpass centralt som vi gör, eller om det räcker med att hyra de gånger man behöver åka någonstans? Tankarna finns i vart fall fortfarande där, men har blandats ut lite med andra teorier, nämligen att försöka byta in bilen mot en billigare bil och på så vis minska lånet jag har i vart fall.

Fast kom nu inte och tro att lilla Joakim har blivit helt och fullkomligt förståndig, det vore ju tråkigt…

Som ni vid det här laget kanske har funderat ut så har vi alltså varit och kikat på en BMW, en 523 iA Touring av årsmodell 2000 med stadiga 16 600 mil på mätaren, som hittat alltså. Hur underligt det än kan verka ligger alltså denna lägre, om inte helt ändamålsenligt lågt i pris jämfört med vår Saab, och än mer kors i taket är kanske att skatten faktiskt är lägre på BMWn än Saaben!? Försäkringspremien äter visserligen upp en bra snutt av det hela, men eftersom jag börjar komma uppåt i bonusklasserna (gubbe…) så är den ändå inte helt fullkomligt vansinnig.

Nu har dock en uns (ungefär…) av beslutsångest antagit mitt huvud och vi åkte faktiskt från bilhandlaren i samma bil vi kom i (Saaben), vuxenpoäng och ruggigt olikt mig!

Än har jag inte helt och fullt bestämt mig, men nog fan är jag sugen på att åka BMW? Och skyller jag på att det bli billigare är väl allt förlåtet?

Om inte annat fick sig Kaspian i vart fall en ordentlig biltur igår, och även om han blev smått hysterisk när han inte fick åka BMW hem så var han på det stora hela nöjd med att få åka pappas bil igen!

Och nej mamma, den var inte i silver…

Och ja, jag vet att detta är vansinne!

3 svar

  1. vadå vansinne ? 😉 haha BMW är ju inte helt fel..
    vare kanske en blå ?

    1. Nope, den var svart faktiskt, kan skicka bilder. Har även mailat på en vinröd en 🙂

  2. […] var jag ju förra våren spekulant på en BMW 523iA, men det blev ett köp som till slut aldrig blev av, vilket tycks resulterat i att även den köpts […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.