Liten högtalare, stort ljud?

Nja, riktigt så enkelt är det tyvärr inte, även om det var vad jag hoppades på när jag äntligen kom till skott och köpte mig en resehögtalare där i maj, på Arlanda en stund innan vi lämnade landet för vår bröllopsresa.

För de som minns så funderade jag ju över ämnet tidigare i våras/vintras och var bra sugen på en Bose SoundLink Mini II som lät förvånandsvärt bra för sin storlek. Sen kom ju Bose och var sådär retligt kapitalistiska och höjde sina priser ganska kraftigt, varpå en hyfsat (i mina öron) prisvärd resehögtalare plötsligt blev orimligt dyr i förhållande till värde.

Därför var vi då där på Arlanda och stod utan, tills jag mot bättre vetande gick in i en av alla elektronikbutiker och klämde lite på en resehögtalare av modell Harman Kardon Esquire Mini, som där i butiken åtminstone lät hyfsat vid blåtandskoppling till min iPhone.

Harman Kardon Esquire Mini

Utöver att ”bara” vara en resehögtalare så kan den även tjänstgöra som batteripack och man kan ladda telefonen via det inbyggda USB-uttaget. Annars laddas den via micro-usb vilket är högst praktiskt av i bloggen tidigare nämnda skäl. Man kan koppla sin enhet antingen via blåtand eller via klassiskt 3,5 mm-uttag om man så önskar.

Tyvärr så får man såhär med facit i hand konstatera att oavsett vald metod för att koppla samman källa och enhet så låter det inte värst imponerande. Visst låter det klart godkänt rent ljudmässigt men det saknar oumph, bas, bakomliggande styrka!

Visst, man kan inte begära för mycket av en kompakt liten högtalare, men mer än såhär hade jag allt väntat mig, allra helst efter att ha lyssnat på Bose-varianten innan. Den klarar av att ha oumph i sitt spelande, om än säkert via en hel del trolleri.

På den positiva sidan är dock batteritiden som är helt klart imponerande, även om den tog slut helt utan förvarning så har vi spelat på den i ett antal timmar senaste veckan här på västkusten. Men man kan ju undra, hur svårt ska det vara att införa en varning om att batteriet snart tar slut?

Vad högtalaren dock är alldeles utomordentligt anpassad för är uppspelning av podcaster och liknande, pratradio så att säga! Vi har kört rätt mycket Dilemma som är ett program signerat Mix Megapol och är mer underhållande än vad vi kanske vill erkänna. För detta syfte fungerar högtalaren absolut utmärkt, såväl via blåtand som 3,5 mm-uttag!

Så, är ni på jakt efter en resehögtalare som spelar poddar absolut utmärkt, så kan jag varmt rekommendera Harman Kardon Esquire Mini! Allra helst sett till batteritiden! Men, för alla andra, för alla er som mer är ute efter musik, så rekommenderar jag er att se er om efter något annat, något mer mer oumph i.

Besviken är nog ordet, allra helst eftersom jag väntat mig mer av ett så pass musikinriktat märke som Harman Kardon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.