Man ligger ju i lä..!

Ämnet roadtrip har ju förekommit en och annan gång på den här bloggen, så att säga. Mer eller mindre vilda drömmar och en och annan genomförd. Men hur man än vrider och vänder på det, så ligger man ju helt klart i lä när man läser om tysken Gunther Holtorf och hans Mercedes-Benz G-wagon. Minst sagt.

Som man kan se i klippet nedan, så har herr Holtorf gjort det hela ordentligt så att säga. Han har kort och gott kört jorden runt i sin G-wagon, med samma motor dessutom.

Det är helt klart imponerande. Sorgligt nog har han ju rent av hunnit avverka två fruar på den tiden dessutom, om än ofrivilligt åtminstone den andra gången. Det som skulle bli en 18 månader lång tur genom Afrika blev visst nästan 300 månader längre, dryga 26 år om man hellre vill räkna som så. Nu, 87 000 mil senare, så har herr Holtorf tydligen anlänt hemma i Tyskland igen enligt Teknikens Värld.

Nog för att jag gillar att köra bil, åka långt och ge mig av på mer eller mindre galna upptåg, men det här är nog lite väl även för mig. Däremot har jag fortfarande inte släppt tanken på en skvatt galen roadtrip till Nordkapp. Ska bara få tid och råd till det först…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.