Till havs – dag 214/365

S/S Polstjärnan
Canon EOS 6D, 24mm, ISO 200, 1/500 sek vid f/8,0

Idag var det då äntligen dags, dags att få åka en tur med S/S Polstjärnan som jag velat göra så länge. Tidigare tillfällen har gått om intet av olika skäl, men när jag såg på deras Facebook-sida att det vankades skärgårdsturer den här helgen, då passade jag på att boka mig en plats illa kvickt. För den mycket rimliga avgiften om 100 kr så bjöds det på en 2 timmar lång resa ut till Sätersholmsfjärden med den i år 85 år gamla Polstjärnan.

Kan gott erkänna att jag stod med ett rätt fånigt leende större delen av färden och bara njöt, dels njöt av att få vara ute på vattnet, dels för att jag äntligen fick avnjuta detta vackra gamla fartyg på riktigt. Det finns tveklöst sämre sätt att spendera 2 timmar av en lördag i augusti på än just på detta vis. Många sämre sätt.

Och nej, jag har ingen aning om vem den unga kvinnan i smått självlysande linne är, hon bara råkade passa bra in i min bild!

Ett svar

  1. […] men dagens skärgårdstur bör väl sannolikt bli årets sista. Även om jag var bra sugen på att åka med ännu en gång, så nöjde jag mig idag med att stå på land och fånga avgången därifrån […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.