Action! – dag 215/365

GoPro Hero3+
Canon EOS 6D, 105mm, ISO 800, 1/30 sek vid f/5,6

Minst sagt busväder idag, ordentligt dessutom! Vaknade redan strax före kl 9 utav avlägsna muller utifrån, för att inte alls långt därefter få avnjuta ett av de absolut mest intensiva åskväder som jag någonsin upplevt. Ett närmast konstant blinkande utav blixtar och muller som inte ens hade en sportslig chans att hinna med.

Vid lunchtid så var det allt dags igen, återigen drog ett åskväder in över stan, om än inte lika mäktigt som morgonens.

På eftermiddagen var det dags för ännu en dos av åska och dunder, ett längre oväder som höll på en bra stund den här gången, nära nog lika intensivt som morgonens omgång.

Givetvis så har min nya GoPro Hero3+ silver gått närmast i ett. Panikladdning av batterier och tömning av minneskort mellan åskskurarna och visst lönade det hela sig ordentligt. För på eftermiddagen så fick moder natur allt in en klockren fullträff på Bryggudden här bredvid. En fullträff som min GoPro fångade i all sin tjusighet!

Lite rask redigering här på kvällskvisten gav ovan inbäddade videoklipp, först en i naturlig fart följt av slow-motion för att det faktisk ska gå att se hur blixten träffar en mast ovanpå Bryggudden. Mäktigt. Oerhört mäktigt. Åtminstone i min värld! Dessutom är jag närmast löjligt nöjd över att ha fångat det hela på film dessutom. Lite för nöjd!

Nu hörs det återigen muller i fjärran, så än verkar moder natur inte alls vilja ge upp den här dagens omgång av blixt och dunder! Kan man möjligen tro, vågar man tro, på ett åskväder i mörkret..?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.